Barvanje stanovanja

Barvanje stanovanja se lahko lotite tudi sami na preprosti način z barvami, ki so že pripravljene za barvanje. Če se lotite barvanja stanovanja sami morate najprej vse zaščititi s papirjem ali s folijo, da nimate po koncu barvanja več čiščenja po tleh kot ste porabili časa za barvanje stanovanja.

Naslednje kar moramo storiti je mešanje barve. Skoraj vsako barvo moramo premešati predno začnemo z barvanjem po stanovanju ali vsaj razredčiti jo moramo z vodo da ni pregosta za barvanje.

Ponavadi so navodila na vsaki embalaži koliko se barva redči. Barvo lahko mešamo z mešalnikom ali pa kar z leseno palico, ki naj bo dovolj široka za lažje mešanje.

Pripravljeno barvo najprej nanašamo s čopičem po vogalih kakih 10 cm na široko in nato z valjčkom prebarvamo še ostale površine.

Po večini moramo barvati  z dvema nanosoma barve da dovolj dobro prekrije steno. Če so stene zelo umazane pa kupite barvo, ki dobro prekriva.

Če se barvanje stanovanja nočete lotiti sami pa za to pokličite mojstra ki barvanje obvlada, da vam naredi vse potrebno.